Автобусите на "М-Бус" одобрени за превоз на ученици

"Като фирма, за която приоритет винаги са били пътниците и техните нарастващи изисквания, фирма "М-Бус" винаги е в съответствие с нормативните наредби и изискванията на клиентите", категоричен е управителят на транспортната фирма Румен Христов. Според него  с промените, които се предвиждат в Закона за автомобилните превози ще се въведе ред сред превозвачите.

Голяма част от превозвачите възразиха срещу този текст от проектозакона. Според тах вместо да се въвежда ограничение във възрастта на автобусите , Министерство на транспорта трябва да увеличи контрола над техническите прегледи и техническата изправност на возилата.

"Ситуацията наистина е много сложна. Като цяло добре е да има ограничение на превозите, предложените промени са хубави, но преди да се вкара в пленарна зала този проект трябва да се остави да се обсъжда поне още една година", смята Христов, но като цяло фирмата е доволна от предложените промени в Закона за автомобилните превози, защото с въвеждането им ще се стимулира лоялната конкуренция. Бургаската транспортна компания "М-Бус" бе една от първите, която в началото на лятото поведе срещу нелегалните превози на пътници. По техни сигнали ИААА (Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация") състави редица актове за извършване на нерегламентиран превоз на пътници.

Фирма "М-Бус" ООД работи със около 100 автобуса, от които чисто нови са 26 и още 12 на възраст до 5 години. Обслужват се най-големия брой междуселищни автобусни линии в Бургаска област – от Бургас до Поморие, Слънчев бряг, Несебър, Айтос, Карнобат, Камено и Малко Търново. Поети са и четири междуобластни линии – до Сливен, Ямбол, Велико Търново, Варна. Заради новия автопарк "М-Бус" е предпочитан превозвач за екскурзии и организирани фирмени и частни пътувания.