Ug

Ug

Автогара Юг заработи, ама не съвсем

 все още не е приключило чисто документално, за да може да функционира. И това става навръх днешния празник на града, ама малко на тъмно.Ug1Ug2

Така чаканият ремонт на автогарата продължи повече от предвиденото. Тя трябваше да отвори врати в началото на лятото. Уви - това не се случи. Стотици пътници, идващи от всички краища на страната, трябваше да чакат автобуси за София или на автогара "Запад", или пред жп гарата, която също се ремонтира.

От днес на терминала ще спират автобусите с номера 4, 8, 15 и 211, както и маршрутките с номера 1 и 2. Успешно и безаварийно обслужване на маршрутите пожелаха зам.-кметовете Красимир Стойчев и Руска Бояджиева, директорът на "Бургасбус" Петко Драгнев, директорът на общинско предприятие "Транспорт" Андрей Рунчев и директорът на общинско предприятие "Туризъм" Роселина Димитрова, става ясно от прессъобщението, разпространено до медиите от пресцентъра на общината.

През автогара "Юг" ще минава и новата бърза автобусна линия, свързваща комплексите "Меден рудник" с "Изгрев" и "П.Р.Славейков".

В изцяло изградената сграда има информационен център, гардероб, каси за купуване на билети и карти, чакалня, служебни помещения, панорамен асансьор. На втория етаж са разположени офиси за шофьори и инспектори, красив детски кът, малко кафене с тераса, предлагаща гледка към морето.

Галерия