Книгата вече може да се намери на книжния пазар у нас

Книгата вече може да се намери на книжния пазар у нас

Бабо, бабче, маминке – имаме много думи, с които наричаме най-специалните хора в живота ни. Но понякога думите не са достатъчни, за да изразим обичта си към жените, които са ни научили да растем смело, да мечтаем и да бъдем себе си…всяка баба по своя си начин.

В опит да запечата уникалната връзка между децата и техните първи приятелки – "Бабите" у нас се появява цветното издание "Бабите: Всяка по свой си начин", в което испанската писателка Беа Табоада с много смях и нежност поднася на малки и големи читатели очарователна история, топла като прегръдката на любимата баба.

Илюстрована от магьосницата Вив Кембъл, тази великолепна книжка проговаря и на български език в невероятния превод на поетесата Мария Донева.

Вълшебна приказка, която започва не с „Имало едно време…“, а с „По мое време…“, "Бабите"е обяснение в любов към онези супергерои в живота ни, които са съвсем истински. Бабите, които имаме щастието и привилегията винаги да са на наша страна. Дори когато грешим – и особено тогава.

Бабите, които ни учат да шием. Бабите, които винаги могат да ни примамят с нещо вкусно. Бойните баби – онези, които ни предпазват от всички злини. И бабите като врата към едно изминало време, чиято младост понякога ни изглежда толкова невероятна.

Трогателна, забавна и пленяваща със своите красиви илюстрации,"Бабите" от Беа Табоадае цветно пътешествие за читатели от всички възрасти, което ни подканва да отделим дължимото време да опознаем своите собствени баби и маминки. Да чуем техните истории да разберем повече за мечтите им и да ги заобичаме още повече!

Защото „когато имаш баба, животът е all inclusive“, както пише любимият Фредрик Бакман. И макар и всяка баба да е различна по свой собствен начин, любовта им към нас си остава еднаква – безрезервна и всеотдайна!