Приготвянето на салатата не отнема много време. Снимки Chef Димитър Боев

Приготвянето на салатата не отнема много време. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

Салата със странджански свински бут

 

Необходими продукти:

20 гр. спанак

25 гр.  рукола

100 гр. маруля

50 гр. круша

60 гр. козе сирене

50 гр. странджански свински бут

зехтин / мащерка / сол

 

За дресинга:

20 гр. мед

85 гр. зехтин

10 гр. оцет

сол / черен пипер

 

За карамелизираните орехи:

100 гр. вода

100 гр. захар

60 гр. орехи

 

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и подсушете салатата. Накъсайте марулята и спанака, ако е нужно, на парчета с големина 4 см. Нарежете сиренето на парченца с дебелина 2 милиметра и големина 4 -5 см. и мариновайте със зехтин и мащерка. Крушата нарежете на ленти, а свинския бут нарежете на тънки лентички с големина около 4 сантиметра.

За дресинга

Смесете всички продукти и ги разбъркайте добре, за да стане еднородна смес.

За орехите

Загрейте в тиган захарта и водата, докато се получи карамел със светъл цвят и тогава сложете орехите, след което ги разбъркайте добре. Когато са готови, ги махнете и разстелете да изстинат върху хартия за печене.

За Салатата

Смесете крушите със салатата, прибавете свинското, орехите и дресинга, след което разбъркайте и поставете в чиния. Отгоре сложете няколко парчета сирене и сервирайте.

Галерия