По случай годишнината ще бъдат засадени 20 дръвчета. Снимката е илюстративна

По случай годишнината ще бъдат засадени 20 дръвчета. Снимката е илюстративна

Басейнова дирекция "Черноморски район" ще отбележи 20-годишния си рожден ден днес, навръх Световния ден на водата - 22-ри март. На тържественото честване e поканенo ръководството на Министерството на околната среда и водите, представители на областни и общински администрации на територията на Черноморския басейнов район, членове на Басейновия съвет, държавни, научни и образователни институции, регионалните инспекции по околната среда и водите, неправителствени организации, служители.

В програмата е включено засаждане на 20 широколистни дръвчета в района около Басейнова дирекция. 

По повод Световния ден на водата на 20-ти март се проведе онлайн среща с членовете на Младежкия воден парламент. Включиха се над 50 ученици от страната, техните преподаватели и експерт от Басейнова дирекция, които в интерактивна дискусия говориха за основните замърсители на подземните води и споделиха устойчиви практики за тяхното опазване. 

Инициативите, организирани от  Басейнова дирекция, продължават през цялата седмица с празник на водата във варненската детска градина "Звездичка" и открити уроци в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Варна, и в СУ "Константин Петканов" - Бургас.