Бащата на Габриела пише на премиера, иска делото да се гледа у нас и да търси съдействие за решението на проблема си. На 22 януари майката на Габриела - Мариана Начкова излетя с детето си за Лондон. Бащата не знае, къде се намира момиченцето и не може да се чуе с него. "При настояване от моя страна да говоря с Габриела ми се казва - изпрати й съобщение", коментира днес той.

 

Борислав Калчев и Марияна Начкова започват съвместен живот преди десет години. Двамата заминават за Великобритания, където преди 7 години се ражда Габриела. Момиченцето е български гражданин. Преди три години бащата се връща с детето у нас. Той има подписана декларация от майката, че тя дава съгласието си детето да бъде изведено от страната с баща му. По думите на бащата, майката не се е интересувала от Габриела. Преди известно време обаче тя направила опит да изведе дъщеря си от страната. Марияна Начкова завела дело в Лондон. Съдът в Обединеното кралство присъдил родителските права на нея. Присъдата била потвърдена и от родния съд. На това основание Марияна се опитала да изведе дъщеря си от България.

На 22 януари майката успя да качи детето на самолета и да замине за Лондон.

"Искам да бъде оказано съдействие от институциите, Габриела да се върне с майка си в България и тук да бъде гледано делото за родителските права", настоява бащата. Тъй като Борислав и Марияна нямат сключен брак, трябва съда да реши на кого ще присъди правата за отглеждането на Габриела.

По думите на бащата нормално е това дело да бъде гледано у нас.