На старта в шампионата бургаският тим постигна четири убедителни победи. Снимки Черноморец

На старта в шампионата бургаският тим постигна четири убедителни победи. Снимки Черноморец

17-годишните ватерполистки на "Черноморец" откриха състезателния сезон по най-категоричния начин. На старта в шампионата бургаският тим постигна четири убедителни победи и спечели лидерското място в първия турнир от държавното първенство по водна топка за девойки.

На столичния басейн "Диана" момичетата на треньора Петър Йонов събраха пълен актив от 12 точки след като се справиха с шампиона "Локомотив НН" с 13:8 (4:4, 4:1, 1:2, 4:1), надделяха с 10:7 (2:0, 3:1, 4:1, 1:5) над "КПС Варна", с 13:5 над "Ботев 2000" и с 8:0 (служебно) над съгражданите си "Арена Бургас".

Общо пет отбора участваха в турнира, но само първите четири ще играят в Супер финала.

Това са вторият в класирането "Локомотив НН" - 9 т., третият "КПС Варна" с 6 т. и "Ботев 2000", който в директния спор за четвъртата позиция победи "Арена Бургас" с 15:11.

Полуфиналните двойки са: "Черноморец" - "Ботев 2000" и "Локомотив НН" - "КПС Варна". Победителите ще играят за шампионската титла.

В мачовете за разпределение на медалите няма да се зачитат резултатите от първия турнир. Според предварителната програма Супер финалът трябва да е на 17-18 юли в Бургас.

Галерия