И филмът Опасен чар е сниман в Бургас. Сцена с участието на актьора Тодор Колев

И филмът Опасен чар е сниман в Бургас. Сцена с участието на актьора Тодор Колев

Екипът на "Burgas International Film Fest" (BIFF) ще поведе киноманите на разходка из култови места в Бургас. Шестото издание на фестивала започва на 16-ти юли. А днес след това, на 17-ти юли, желаещите ще могат да се включат в обиколката, която включва места, на които са заснети сцени от незабравими български филми. Сред кинолентите, които са заснети в Бургас са "Опасен чар" от 1984 г. с незабравимите актьори Тодор Колев и Невена Коканова, "Кмете, кмете" от 1989 година с участието на Васил Банов, Кръстьо Лафазанов и Параскева Джукелова, "Авантаж" - 1977 година с участието на Руси Чанев в главната роля, Мария Статулова, Вълчо Камарашев. Към тях добавяме и любовната драма от 1982 година "Ако те има". В нея главната роля изпълнява Ирен Кривошиева, а по едноименния филм обичаните Ваня Костова и Орлин Горанов изпяват "Ако те има теб". Песента се нарежда сред златните хитове на българската музика. В една от най-новите български продукции - "Голата истина за група "Жигули", също са показани популярни места от Бургас.

Петя Русинова ще представи пред включилите се в кино разходката филмите с любопитни и забавни случки, снимки и видеа. По време на обиколката ще бъдат представени интересни истории, свързани с главните герои и заснемането на филмите.

Фестивалът се организира от фондация "Модерат" с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".