Благотворителен концерт за Миро от "Мери бойс бенд" в Бургас Средствата, които ще постъпят от продажба на билети ще отидат за лечението на Миро.

 

Той и половинката му Мери (и двамата от Бургас б.а.) ще дадат ексклузивно интервю в ефира на БГ Радио и БНТ едновременно в сряда – 18-ти август между 8.00 и 9.00 часа, когато сутрешният радио-блок "Стартер" гостува на телевизионните си колеги от "Денят започва". Музикантите ще изпълнят за първи път на живо в импровизираното студио акустична версия на най-новата песен на "Мери бойс бенд" – "Тръгвай с мен". Те ще разкажат и как върви лечението на Миро и кампанията за набиране на средства за него.

Това е първото интервю, в което Миро застава лично пред камера от началото на лечението му във Франция.

Миро е минал през шест химиотерапии, откакто му е поставена диагнозата до сега. "Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ "Александровска" в клиниката по хематология при доцент Хаджиев. През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула. Професор Варе обаче държеше, при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери", разказа през април съпругата му Мери, когато се обърна за помощ.

През цялото време музикантите са били плътно до Миро. В дните след лечението му те записаха нови парчета и отново засвириха по клубове. Те събират парите от участията си за трансплантацията на Миро. Приятели също са помогнали със значителни суми.

Средствата за лечението на музиканта се набират на следните сметки:

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465
EUR IBAN: BG82FINV91501004419488
Първа Инвестиционна Банка – BIC FINVBGSF
Клон "Народен театър", ул. "Дякон Игнатий" 7
Мария Илиева Мутафчиева или с SMS с текст: DMS MIRO на номер: 17 777 на цена 1.20 лева с ДДС за всички мобилни оператори.