DSC_3257

DSC_3257

Блокират Бургас, заради ремонт на Иван Вазов трябва да бъде затворен за автомобили и автобуси. Това налага и цялостна реорганизация на маршрута на обществения транспорт в събота и неделя. Движението ще бъде спряно в периода от 06:00 часа на 20 юни, събота, до 08:00 часа на 21 юни, неделя. 

Към булевард "Иван Вазов" няма да може да се влиза и от улиците "Гладстон" и "Шейново". 
Алтернатива за пътуващите в посока от стадион "Черноморец" към централната градска част е маршрутът булевард "Княгиня Мария Луиза" - улица "Сливница" - улица "Христо Ботев". В обратна посока водачите могат да използват маршрута - улица "Цар Борис І" - булевард "Княгиня Мария Луиза" - надлез на стадион "Черноморец". Вторият вариант за придвижване от централната градска част е от булевард "Сан Стефано" - булевард "Княгиня Мария Луиза" - надлез на стадион "Черноморец".  
Ремонтът на булевард "Иван Вазов" обхвана всички негови части. Старата асфалтова настилка беше фрезована и отстранена. На нейно място ще има два пласта асфалтобетон. Почистени са дъждоприемните шахти, направени са промени на колекторната система, за да се постигне оптимално отводняване. Под трасето е положена оптично-кабелна мрежа. През месец юли ще се извърши ремонт на тротоарите и подпорната стена. Ще бъде направена специална организация, която да не затруднява движението. До средата на юли ще приключи поставянето на хоризонталната и вертикалната маркировка.
След цялостното асфалтиране булевард "Иван Вазов" ще бъде отворен за движение, което чувствително ще облекчи трафика в района. 
Спирането на движението по булевард "Иван Вазов" ще бъде използвано за облагородяване на зеленината в района на улица "Мария Луиза". Короните на дърветата там ще бъдат подрязани и нивото им да бъде повдигнато над контактната мрежа на тролейбусите. Така те няма да я повреждат при силен вятър и бури. Озеленителните екипи ще започнат работа в 07:00 часа на 20 юни, събота, и ще приключат с подрязването до края на деня.  
Промяна ще има в маршрутитет на следните линии на градския транспорт - линия 1, линия 2, линия 2А, линия 4, линия 8, линия 15, линия 17, линия 25/7, линия 12, линия 211, линия Тролей - обединена Т1 + Т2, на междуселищни линии 5, 14, 16, 18, на линии в южно направление: Созопол, Приморско, Китен, Царево, Синеморец, Ахтопол Резово, Равна гора, на линии в северно направление: Поморие, Несебър, Слънчев бряг.
На 21-ви юни, неделя, от 06:00 ч. до 08:30 ч. и след 16:30 часа разписанията на всички линии от градския и междуселищен транспорт ще се изпълняват по нормалните маршрути
От 08:30 до 16:30 в неделя, поради цялостното затваряне на булевард "Демокрация" в участъка от кръстовището на улица "Цар Симеон" до улица "24-и пехотен черноморски полк", се налагат изменения в маршрутите на следните линии: линия 1, линия 2 е без промяна, линия 2А без промяна, линия 4, линия 8, линия 15, линия 12, линия 12А, линия 211, линия  Т2, междуселищни линии - линии в северно направление: Поморие, Несебър, Слънчев бряг.