Gucanov1

Gucanov1

Борислав Гуцанов ще води листата на БСП на изборите във Варна

партията, където при явно гласуване, кандидатурата на Гуцанов е одобрена с голямо мнозинство. 

Освен кандидат за кмет, местният лидер на червените ще бъде и водач на листата за общински съветници. Гласуването на номинициите е било тайно. След Гуцанов, най-голяма подкрепа се ползва бившият шеф на МБАЛ "Св. Анна" доц. Лидия Петкова. След нея се нареждат кметът на район "Приморски" Пламен Градинаров, доскорошният шеф на БМКЦ кап. Александър Калчев, кметът на „Младост“ Йорданка Юнакова, бившият общински съветник Димитър Чутурков и други. На по предни позиции са и сегашните съветници от БСП Пламен Начков и проф. Николай Джагаров. Сред новите лица е и председателят на младежката организация Светлана Такева. 

Взето е решение в листата да има 50% обновяемост на кандидатите, равенство между мъжете и жените и 30% от състава й е да е от младите хора, обясни за "Днес+" Гуцанов. 

Окончателната подредба на имената ще се реши от градския съвет на партията. Преди това обаче, ръководството й е упълномощено да преговаря с кандидатите от гражданската квота, както и с коалиционните партньори. 

Преговорите могат да бъдат както за местата в листата, така и за кметската кандидатура, посочи Гуцанов. Целта е БСП да се върне в управлението на града, да се възобновят проектите за развитието на морската столица и Варна отново да стане добър град за живеене, какъвто в момента не е, посочи БСП лидерът.

Днес+