BorisovVarn_a

BorisovVarn_a

Борисов: Да има пожар, да ги видим зенитчиците

подразделения на полигона в Шабла.

Поводът за думите му бе пожарът, който възникна при изстрелването на три ракети по време на съвместните зенитноракетни стрелби на формирования за противовъздушна отбрана (ПВО) от Република България и Република Сърбия. На събитието присъстваха българският премиер Бойко Борисов, сръбският президент Борис Тадич, както и министърът на отбраната Аню Ангелов. Първи даде изявление министърът на отбраната, като упрекна медиите, че са обърнали повече внимание на пожара, отколкото на самото учение.

Сръбският президент Борис Тадич заяви, че това учение е знак за близкото отношение на сръбската и българската армии. "Искам да честитя на Бойко Борисов постигнатите резултати като член на НАТО и ЕС. Ние искаме да ползваме опита на България затова, което са постигнали в НАТО и ЕС. Надявам се с това учение да сме постигнали още повече за сигурността на Балканите", допълни Тадич.

От своя страна министър-председателят Борисов заяви, че се радва за добрата оценка, която дава сръбският президент. Той каза още, че ще направи всичко възможно за приемането на Сърбия в ЕС.

Днес+