Борисов: Правим четирилентов път Бургас-Слънчев бряг премиерът Бойко Борисов в Бургас. Министър-председателят дойде за празника на града. Заради закъснението, журналистите на два пъти ходиха до квартал "Победа", където министър-председателят и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев откриха новата канализация.

Канализацията е изградено по "Интегриран воден проект на Бургас", финансиран по програма "ИСПА". Проектът е на обща стойност 21 млн. евро, от които 48 % грант от "ИСПА" и 52 % заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Освен  изграждането на канализация в "Победа", в рамките на проекта е изграден още нов главен водопровод от резервоар "Лозово" до хотел "Мираж"; рехабилитирана е водопроводната мрежа на града; реконструирана е Градската пречиствателна станция за отпадни води.

Близо 50 минути бургазлии чакаха появата на премиера през църквата "Св.Св.Кирил и Методий". Закъснението дойде от объркването на предварителната програма на Бойко Борисов. Въпреки това имаше мераклии, дошли да му стиснат ръката.

"Напролет атакуваме магистрала "Струма" Тя ще реши проблема с наводненията. През 2012 година ще бъдат готови първите два лота на магистрала "Тракия" за тези, които ще ходят на море. А като се връщат ще минат по цяла магистрала", заяви Бойко Борисов.

Той обеща до десет дни да бъде направена първа копка на пътния възел Бургас-Созопол, известен още като "Детелината", който ще реши проблема с трафика на града.

"Много е важно Митко Николов (Димитър Николов) да си внесе проекта за тролейбусите и автобусите, ще ги оформим и ще ги внесем в европейската комисия. Така Бургас ще има нов транспорт (става въпрос за проекта за интегриран градски транспорт по програма "Джаспарс", който община Бургас спечели)", каза още премиерът.