BBVarna

BBVarna

Бойко Борисов: Съжалявам, че когато е имало милиарди излишъци нищо не се е правило

реновираната национална спортна база "Спортпалас" - Варна министър-председателят Бойко Борисов. В условията на финансова икономическа криза ние всеки ден откриваме спортни съоръжение, музеи, пречиствателни станциии. Така се вижда какво се случва с малкото пари, които има държавата. Много разумно харчим парите, продължаваме усилията си, но това което правим във всяко едно населено място се вижда от хората, изтъкна премиерът.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна още, че почти всеки ден разговаря с финансовия министър Симеон Дянков за повишаването на доходите. По думите му трябва да бъдат променени три закона и майките, взели неправомерно средства за отглеждане на деца, да връщат сумата без лихвите. 

Той цитира стенограма на Министерски съвет, където Николай Василев е казал на Сергей Станишев, че ако продължават така да харчат парите следващото правителство ще бъде оставено на "хляб и вода". Те са правили това умишлено, добави премиерът.

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с рибарите, които имат проблеми и претенции, които касаят риболова на границата с Румъния. Той ще проведе и работно съвещание с кмета на Община Варна и областния управител. На срещата ще бъдат обсъдени въпросите за прехвърлянето на Морската градина на общината и обявяването на празникът на Варна - 15 август за неработен ден.

Днес+