Брадърът Здравко влезе в УС на "Странджа"

Тя се създаде по приоритетна ос "4-ЛИДЕР" от Програмата за развитите на селските райони 2007 – 2013 г. На учредителното си събрание сдружението с нестопанска цел прие устав и Управителен съвет.

 

В новосформирания УС са избрани 9 души, по равно разпределени между трите общини Царево, Малко Търново и Приморско. Трима са представители на местната власт, двама – на неправителствени организации, един – на бизнеса, и трима физически лица. За председател на УС беше избрана Катя Куюмджиева – зам.-кмет в Община Малко Търново.

Местната инициативна група се създаде като публично-частно партньорство. Седалището й ще бъде в Малко Търново с изнесен офис в Царево.

Целите на сдружението са да се подпомага икономическото, социалното и културното  развитие на трите общини в партньорство с местната администрация, институциите, частния сектор, неправителствените организации и представители на всички заинтересовани местни общности. Дейността на сдружението ще е максимално отворена за развитието на общините, като една от приоритетните цели ще е опазването и възстановяването на околната среда.