Британците от Unkle идват на "Spirit of Burgas" Зад тандема на сцената ще застанат мулти инструменталистите Joel Cadbury, Pablo Clements и James Griffith, барабаниста Michael Lowry и вокала Gavin Clark. Освен това Unkle ще пристигнат на "Spirit of Burgas" със сериозно оборудване за видео, светлинни и визуални ефекти. Онова, което ще ни поднесат ще е страхотен микс от жив звук, изобилие от светлина и атрактивни визуализации.

Три са нещата, които правят от Unkle забележителен проект като цяло. Първото е факта, че от съществуването си от 1994г. до днес никога не са спирали да поемат творчески рискове и да експериментират отвъд общоприетото. Unkle всъщност стартира като лейбъл и ако проследим развитието на музикалното им мислене, ще открием съществени разлики в звученето им от средата на `90те до днес. Второто е, че те увличат във всичките си студийни проекти множество значими личности от световната музика. Така в дебютния им албум "Psyence Fiction" като продуцент се изявява DJ Shadow, а като гост-музиканти -  Thom Yorke от Radiohead, Jason Newstead от Metallica. Mike D от Beasty Boys, Kool G Rap, Badly Drawn Boy и Richard Ashkroft от The Verve. В "Never, Never, Land" от 2003г., в "War Stories" от 2007 г.  и в "End Title… Stories for Film" от 2008 г. откриваме Robert del Naja от "Massive Attack".

Третият факт, който превръща Unkle в забележителна формация са проекти в областта на модата и киното. Те посвещават на ексцентричния Alexander McQueen специален микс, озаглавен McQ. Феновете на култовата вампирска кино сага "The Twilight: Eclipse" може би знаят, че парчето "With You In My Head" от саундтарака на филма е дело на Unkle feat. The Black Angels. А албума им "War Stories" вдъхновява експозиция от произведения на изкуството, изложени през март 2008г. в лондонската галерия Lazarides.

През май тази година, британците пуснаха и най-новия си албум "Where Did the Night Fall" и е сигурно, че публиката на "Spirit of  Burgas" ще има честта да чуе сред първите в света на живо тракове от диска.

Част от феновете на модерната английска музика ще имат удоволствието и да гледат обещаващото шоу на Unkle благодарение на немска марка бира номер едно в света "Beck’s". Брандът, който е основен партньор на "Spirit of Burgas", стартира специална промоция с много награди, една от които е билет и за трите фестивални вечери. Феновете ще имат шанс да печелят някоя от всички "Beck’s" изненади през целия месец юли, а подробностите за начина, по който може да стане това, са на www.becks.bg

Колаборацията на "Beck’s" с най-мащабния морски фестивал на Балканите е изцяло в духа на марката – да е част от най-горещите музикални събития. А участието на Unkle, както и на всички останали световни имена, които ще се качат на сцената на "Spirit of Burgas", са безкомпромисна гаранция за високи градуси.

Третото издание на фестивала ще се проведе от 13-и до 15-ти август на Централния плаж, където ще бъдат издигната сцените и построен палатковия лагер.

Билетите за феста вече се продават. Еднодневен билет – 50 лева (25 евро), тридневен – 120 лева (60 евро). Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро). На входа на фестивалното градче еднодневен билет ще струва 60 лева (30 евро), а тридневен - 140 лева (70 евро). Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.