DSC_2339

DSC_2339

БСП: Близнашки разчиства терена за ГЕРБ

Това заяви Атанас Зафиров - депутат в 42-то Народно събрание, избран от "Коалиция за България" във Втори бургаски многомандатен район. Чрез медиите той зададе днес пет въпроса към министъра на транспорта. Зафиров се интересува дали е имало среща между служебния министър на транспорта Николина Ангелкова, кмета на община Бургас Димитър Николов и бивши депутати от ГЕРБ в елитен бургаски хотел. "Така среща е емило. А по-дългото от обикновено време за пиене на кафе показва нейния неработен характер", заяви Зафиров. Той се интересува още по кой критерий министър Ангелкова определя хората, с които се среща и съветва и членството в ГЕРБ ли е критерий за това?

"Когато министърът на транспорта твърдеше, че няма да толелира политически пристрастия по кои критерии реши да смени в борда на директорите изпълнителния директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Николай Тишев, който е областен председател на БСП Бургас с Диян Димов, който е съветник от ГЕРБ в местния парламент в Бургас", попита още Зафиров. Той се интересува и от това няма ли конфликт на интереси с назначаването на Димов в борда. По време на общинската сесия миналия месец Димов подкрепи предложението на община Бургас да бъде прехвърлено пристанището от 1-во до 4-то корабно място за стопанисване от местната влас при реализацията на проекта "Зона за обществен достъп", а сега ще защитава интересите на държавата в борда.

Петте въпроса, които Зафиров отправи към премиера Близнашки обаче няма как да получат отговор, защото едва ли министър-председателя ще се заеме да отговаря чрез медиите на тях.