DSC_2292

DSC_2292

БСП иска повече пари за пенсионерските клубове

- дискусия с представители на Съюз на пенсионерите - 2004. Тя бе част от поредицата срещи с нестопански организации, които се организират по инициатива на Общински съвет на БСП във връзка с предстоящото приемане на бюджет 2014 на Община Бургас. Основният разискван проблем бе недостатъчното финансиране на съществуващите тридесет и девет пенсионерски клуба на територията на общината.

"Бюджетът, с който организацията разполага е недостатъчен, за да покрие дори най-важните текущи разходи. Субсидиите недостигат и молбата ни е  да получим съдействие те да бъдат завишени”, изрази исканията на възрастните хора  председателят на Общински съвет на Съюз на пенсионерите 2004 Вяра Андонова. Според думите й, парите, които се отпускат са малко и с тях едва се плащат неотложните разходи на клубовете,  които обединяват над три хиляди и двеста членове в пенсионна възраст от целия град.

"Ще поискаме бюджетът на пенсионерските клубове в града да се завиши. Това би могло да стане като се потърсят резерви. Например в представителните разходи на Община Бургас. Бюджет 2014 трябва да бъде по-социален. Нужно е в града да се инвестира не само в техническа инфраструктура, но и в хората на града. Особено в социални групи и общности каквито са пенсионерите", заяви по време на дискусията председателят на Общински съвет на БСП - Бургас Евгений Мосинов.