DSC_4872

DSC_4872

БСП "краде" втори съветник, този пък от НФСБ

Бургас вече се състои от 8 души. До увеличението на групата се стигна, след като двама от съветниците от НФСБ бяха избрани за народни представители в 43-то Народно събрание - Валентин Касабов и Християн Митев. На тяхно място в местния парламент влизат журналистката Ваня Чечева (на преден план на снимката горе) и екологът Манук Манукян (на втората снимка вляво). Двамата положиха клетва на днешното заседание на местния парламент в Бургас.

Ваня Чечева напусна телевизия Скат и започна работа в електроння сайт на общинския съветник от БСП Евгений Мосинов (вляво на снимката горе). По време на предизборната кампания на червените тя бе и кандидат-депутат от тяхната листа. Така резонно Чечева се "вля" в редиците на групата на БСП. С присъединяването й членовете й станаха 8, а тези на НФСБ намаляха на седем.DSC_4816

По време на местните избори през 2011 година БСП успя да вкара шестима общински съветници. През април т.г. обаче съветникът доктор Георги Мигъров (Движение за социален хуманизъм) влезе в борда на директорите на МБАЛ Бургас. Така на негово място в ОбС клетва положи Йордан Георгиев. Той бе трети в листата на Движението, но вторият - Иван Кичев се отказа да става съветник. Георгиев се определи като независим и от първата сесия даде заявка, че подкрепя групата на БСП, в чиято партия членува. Така пет месеца по-късно червените вече ще разчитат на 8 човека в местния парламент, след днешното влизане на Ваня Чечева.