Николай Димитров отново се явява като независим кандидат за кмет на Несебър

Николай Димитров отново се явява като независим кандидат за кмет на Несебър

Ние, социалистите от Областния съвет на БСП Бургас и общинската организация на БСП – Несебър  изразяваме своето безпокойство от  грубата намеса на правозащитните  органи срещу  провеждане на свободни избори в община Несебър. Само дни преди изборите, разбираме че главния прокурор Сотир Цацаров е поискал задържането на кандидати за общински съветници от листата на "БСП за България" и независимия кандидат за кмет Николой Димитров. От кратките съобщения в медиите, става ясно че мотивът е свързан с купуване на гласове в навечерието на изборите в община Несебър. Това разпореждане на главния прокурор се пред ходи от претърсване на домовете на кандидатите за кметове и общински съветници. Тези действия са безпрецедентни  в новата  история на България", пише в официална позиция на партията в Бургас разпространена до медиите.

Повод за нея стана разрешението на ЦИК да бъдат задържани кандидат-кмета на Несебър Николай Димитров и четири кандидати за съветници, двама от които от листата на коалиция "БСП за България" - Петър Тодоров и Георги Георгиев.

БСП няма свой кандидат за кмет в Несебър, но за пореден път подкрепя кандидатурата на независимия Димитров.

"Известно е, че  политическите партии  бяха орязани от субсидиите. Бизнесът е притиснат да не финансира кампаниите на БСП и на опозицията като цяло. Всеизвестно е кой разполага с финансов ресурс, включително и  за купуване на гласове. В този смисъл мотивите  за задържане на  кандидатите за съветници от БСП и независимия кандидат за кмет Николай Димитров  звучат нереално, нелепо и  създават горчив  политически привкус. БСП държи на законността и счита ,че тя трябва да се прилага с еднаква сила към всички партии, участващи  в изборния процес.

Ние, социалистите изразяваме своето безпокойство  от потъпкването на правата на гражданите, опитите да бъдат сплашени хората в тази  община да гласуват по съвест.

Призоваваме гражданите на община Несебър да подкрепят на 27-ми октомври независимият кандидат за кмет Николай Димитров, така както са го правели три мандата по ред и листата за общински съветници от "БСП за България", пише още в позицията на партията.