БСП се цели в местните избори в Бургас

На конференцията председателят на БСП Бургас Димитър Стоянов направи отчет за дейността на местната организация. Бяха набелязани мерки за подобряване организационно- политическото състояние на партията; за установяване на по ефективен информационен обмен между общинската структура и местната общественост; възможности за активизиране дейността на групата общински съветници, както и засилване на обществено полезни партньорства с неправителствените организации.

 

Сред изказващите се, предимно млади хора основната теза бе, че цел на партията в Бургас е спечелване на местните избори догодина. Изказаха се критични мнения за тригодишното управление на общината от ГЕРБ. Посочени бяха редица порочни практики на общинската администрация, свързани с лошото състоянието на местната инфраструктура, проблемите по комплекси, презастрояването в определени райони, тегленето на големи заеми, които после гражданите на Бургас трябва да плащат чрез повишаването на местните данъци и такси, пренебрегването на местния бизнес при процедурите за обществени поръчки и др.

Конференцията се присъедини към изразеното становище на Мартин Мартинов (бивш партизанин, участник в партизанския отряд "Васил Левски") за недопускане възстановяването на "кървавата чешма" в село Трънак, изградена в чест на терористите, взривили вагона на гара Буново.