DSC_3427

DSC_3427

БСП със сигнал до прокурор срещу община Царево

в града за самоуправство от страна на администрацията. Причина за това става изгонването на червената партия от клуба, който е ползвала досега на улица "Тракия" №11. В петък служители на общината са разбили вратата и са сменили патрона в отсъствието на представители на БСП, заяви на пресконференция днес Петко Арнаудов (на снимката в средата).

Сагата с клуба на столетницата в Царево започнала още през 2013 година, преди да изтече договорът им с общината. Тогава Арнаудов, който е и бивш кмет на морската община, се противопоставил на действията на администрацията и договорът бил подновен от кмета Георги Лапчев. На 7-ми октомври 2014 година в БСП Царево получават писмо за изтичане на договора на 13-ти януари 2015 година.

"В лична среща с Лапчев поисках да ни бъде представено друго подходящо на това помещение, което е с размер от 40 кв.м.. Вместо това те ни дадоха 10 кв.м. в задния двор на сграда, където едно време чистачките си оставяха метлите", коментира Петко Арнаудов.

На 30-ти януари от общината са се обадили на Арнаудов, за да го предупредят да се яви в клуба и да го освободи. Той е обяснил на общинския служител, че не може да го направи и ще го стори днес, 2-ри февруари. След разговора, патронът на входната врата е сменен от представител на администрацията. По думите на Арнаудов там има партийни документи, както и списъци с членовете на БСП, които са участвали в секционните избирателни комисии по време на изборите.

В сградата, където е представено помещение на БСП, свои клубове имат СДС и ГЕРБ. Тя се намира в центъра на града срещу общината.DSC_0312

"Г-н Арнаудов вместо да освободи помещение общинска собственост, за което договорът е изтекъл, дава пресконференция и явно поставя началото на предизборната кампания", коментира пред Черноморие кметът на община Царево Георги Лапчев (на втората снимка). "В разговор с него той пожела помещение в сградата на Общински детски комплекс, но прецених, че това не е възможно. Не смятам, че помещението, което им даваме е лошо, след като в съседство там се намира и клубът на ГЕРБ. Вместо да отиде и да издаде ключовете на представител на общината, г-н Арнаудов дава брифинг", допълни Лапчев. Кметът на Царево призова предшественика си към диалог, за да излязат коректно от ситуацията.

Досегашното помещение, което БСП е ползвала ще бъде предоставено за нуждите на художниците в Царево.