Водачът на листата на БСП за България Елена Йончева участва в митинг - концерта в Бургас. Снимки Лина Главинова

Водачът на листата на БСП за България Елена Йончева участва в митинг - концерта в Бургас. Снимки Лина Главинова

Коалиция "БСП за България" закри предизборната си кампания за Европейски парламент с митинг - концерт на площад "Атанас Сиреков" в Бургас. В него участваха водачът на листата Елена Йончева, кандидатите за европейски депутати - Момчил Неков и Крум Дончев, Кристиян Вигенин - зам.-председател на Предизборния щаб, Атанас Зафиров - член на Изпълнителното бюро на БСП, народните представители от "БСП за България" от Втори бургаски многомандатен избирателен район - Петър Кънев, Николай Тишев, Димитър Стоянов и Тодор Байчев.

"Работихме активно, за да създадем нашата платформа, която е взаимствана от европейската платформа. Да работим за младите, да следваме нашата история, да бъдем честни и смели, да имаме мнение", това призова от сцената кандидатът за евродепутат Крум Дончев.

"Има три области, в които Европейския парламент няма правомощия - образование, здравеопазване и социални въпроси. Ние - трима леви европейски депутати направихме така, че да няма двоен стандарт при храните. Ако сме си свършили работата на европейско равнище, то това трябва да се въведе и в националното законодателство", каза кандидатът за евродепутат Милен Неков.

"Имате най-малко 18 причини, за да гласувате с номер 18 на предстоящите избори. Ще ви кажа сами три от тях - ние не се продадохме на ГЕРБ, както го направиха другите партии, не предадохме българските граждани и българските интереси, ние сме единствената партия, която има ясни идеи и какво иска да постигне в ЕП и ще го направим заедно с другите леви партии", каза Кристиян Вигенин.

"Ние ще победим! БСП ще победи! България ще победи, защото каузата ни е справедлива! 12 години вървим към Европейския съюз, не се приближаваме. След 11 години се превърнахме в най-бедната европейска държава", заяви водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева. "След тези избори ще работим за уеднаквяване на европейския стандарт за пенсия и заплата. Минималната работна заплата трябва да стане 60% от средната заплата. Борисов предаде българските национални интереси, защото е зависим от своето минало и настояще. След 26 май с номер 18 ще сложим началото на края на ГЕРБ", заяви още Елена Йончева.

Митингът - концерт продължи с изпълнения на група "5-те сезона".

Изборите за Европейски парламент ще се проведат на 26 май. Коалиция "БСП за България" участва в интегралната бюлетина под №18.

Галерия