SAM_1806-1

SAM_1806-1

Бургас е в лед! Внимавайте къде стъпвате!

Снегът, който остана непочистен по пешеходните зони и тротоарите, вече се превърна в лед. Има места, където трудно може да се стъпи. Бургазлии пристъпват като в паници. Всеки върви внимателно, забил поглед в краката си, и търси безопасно място да стъпи.SAM_1700SAM_1720SAM_1692

Ако преди два дни проблем бяха най-вече пътищата, които бяха непочистени от снега, днес основното затруднение са местата за пешеходци. Тези, които почистиха снега пред магазините си, както е редно, го избутаха по-встрани от входовете на търговските си обекти. Вместо този сняг да бъде изринат и извозен от снегопочистващите фирми, той остана и се заледи. SAM_1738SAM_1683Сега е превърнат в пързалка, която обаче не става за игра и е доста опасна. Кой ще поеме щетите на хората, които, вървейки, се контузят? Общината, която има договор с фирмите за почистване? Или самите фирми? Само за първите два дни на седмицата, когато имаше сняг, хората, потърсили лекарска помощ в бургаската болница заради падане, са 12. Нова обобщена информация засега няма.

Днес е едва 7-и януари. До края на зимата има още почти три месеца. Какво ще правим, ако пак завали сняг? Ще чакаме слънцето да го стопи или отговорните за това да си свършат работата. Нали им се плаща с пари от нашите данъци, а те не са никак ниски!

Галерия