DSC_0268

DSC_0268

Бургас и Варна посрещат Вкусовете на света

потребител може да сподели в интернет платформата на кампанията "България посреща вкусовете на света". Международният кулинарен фестивал се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна академия HRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас, с цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България. Кампанията е продължение на инициативата "Мислиш си, че познаваш България!?", която през миналата година популяризира страната ни като туристическа дестинация сред родните туристи.

Събитията, включени във фестивала, който ще спре в София, Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Бургас и Велико Търново, ще бъдат обвързани със социални каузи, а събраните от тях средства ще останат в съответния град и ще бъдат използвани за нуждите на местната общност.

В рамките на фестивала, който започва на 12-и май 2016 г., ще бъдат организирани събития в седем български града - Стара Загора (12.05.), Бургас (14.05.), Пловдив (16.05.), Велико Търново (18.05, Русе (20.05.), Варна (22.05.), а заключителното издание на фестивала ще бъде в София (28.05.). На специална локация във всеки град, оборудвана с всички необходими технически средства на съвременната кухня, българските рецепти ще се срещнат с традиционните храни, напитки и ръчно изработени сувенири от 17 държави (Азербайджан, Белгия, Италия, Ирландия, Египет, Мароко, Унгария, Полша, Израел, Венецуела, САЩ, Великобритания, Мексико, Румъния, Хърватска, Индия, Куба). Шеф-готвачите, акредитирани от чуждестранните посолства у нас, ще демонстрират традиционните рецепти на всяка държава-участник в целодневното събитие.

Във всеки град от календара на фестивала ще могат да бъдат закупени специално изработени сувенири на цена от 3 лева, а приходите ще бъдат предоставени за благотворителност. Всяка от седемте общини, които ще бъдат домакини на кампанията, ще избере регионална кауза от обществена значимост, която да бъде подпомогната.