Gus G бе звездата на второто издание на Burgas Jam. Снимки Лина Главинова

Gus G бе звездата на второто издание на Burgas Jam. Снимки Лина Главинова

Второто издание на "Burgas Jam" достави осемчасов адреналин на меломаните в Бургас. Тазгодишното издание на най-младия морски фестивал събра фенове на твърдата музика на пространството до Магазия 1. Първите акорди на китара прозвучаха по-малко от час след началния час на феста. Първите посетители стъпиха на територията на "Burgas Jam" още в 17.00 часа. Броят на желаещите да чуят изпълненията на музикантите, които потвърдиха участие това лято растеше със залеза на слънцето. Един след друг на сцената, която се издигаше в пространството между Магазия 1 и Морска гара, се качваха едни от най-добрите китаристи у нас. Меломаните аплодираха Росен Сеновски, Бисер Иванов, Николо Коцев и "Кикимора", Васил Първановски от "ODD CREW", Славчо Николов от Б.Т.Р., Александър Мариновски от група "Сигнал" и други.

Първият дръм батъл на сцената на феста заформиха Стоян Янкулов - Стунджи и бързоръкият Николай Тошев.

Минути преди полунощ на сцената се качи и така очакваният от меломаните Gus G - един от любимите китаристи на Ози Озбърн, който нажежи музикалните страсти с изпълнението си.

Традицията, поставена миналата година, бе спазена и сега. На финала се събраха китаристи любители и професионалисти, които заедно изсвириха една легендарната песен на Джими Хендрикс "Хей, Джо".

Тазгодишното издание на "Burgas Jam" съвпадна с четвърфиналите на Световното първенство по футбол, което се провежда в Русия. Вероятно това бе и причината, поради която броят на меломаните не надвиши цифрата от 1000 души. Тези, които са били раздвоени между феста и футбола, явно избраха Световното и останаха пред малкия екран. Но пък феновете, които заложиха на музиката получиха няколкочасово удоволствие от изпълненията на китаристите, поканени от организаторите - Община Бургас, да се чакат на сцената край морето.

Наред с музиката се лееше и порядъчно количество бира премесено с аромата на скара.

Галерия