Изложбата може да бъде разгледана до 7 юни. Снимки Лина Главинова

Изложбата може да бъде разгледана до 7 юни. Снимки Лина Главинова

Бургас рециклира и се забавлява. "Рециклирай с фантазия" е мотото на двудневния фестивал, който се провежда в морския град. Част от него е и изложбата с творби, направени от рециклирани материали, която е подредена в галерия-музей "Георги Баев". Там са експонирани произведения на Руси Костадинов, Добрин Вътев, Огнян Петков, Атанас Стоянов, Божин Божинов и Симеон Шивачев. Гости на откриването бяха и Радостина Иванова - Мишинева - почетен консул на Република Австрия в Бургас, народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева, общинският съветник от ГЕРБ Калояна Живкова, зам.-кметът по европейски политики в Община Бургас Руска Бояджиева.

Фестивалът "Рециклирай с фантазия" се организира от Община Бургас по повод Европейския ден на морето и Зелени дни в Бургас.
Целта на фестивала е да насърчи разделното събиране на отпадъци и да провокира екологичното мислене у бургазлии. Всеки да се замисли преди да изхвърли пластмасов или метален отпадък, дали той не може да бъде рециклиран и използван отново.

Фестивалът продължава и днес с детски работилници и парти с ревю с DJ Saffo от 18.30 часа на терасата до културен център "Морско казино". Публиката ще види ревю с дизайнерски модели от рециклирани материали.

Галерия