Бургас събира най-добрите по канадска борба

Патрон на състезанието е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Бургаският кръг ще се проведе на бензиностанция ОМV - ул. "Стефан Стамболов" 1. Двубоите ще започнат в 12.00 часа.

 

Състезанието се организира за мъже и жени с увреждания от цяла България. Категориите са лява и дясна ръка: мъже - 80 и над 80 кг., жени - 65 и над 65 кг.

"Досега участие в състезание са потвърдили над 30 души с увреждания", каза на пресконференция днес Асен Хаджитодоров - председател на Българската и Европейската федерация по канадска борба.

"Спортното министерство е създало програма "Спорт за хора с увреждания", която ще заработи до края на август. По нея заедно могат да кандидатсват спортни клубове от страната и НПО. Министерството отваря и консултативен център, в който ще насочват хора с увреждания на всякаква възраст към различни спортове, подходящи за тях, и ще ги свързват със съответните клубове", каза Иван Ценов - заместник-министърът на физическото възпитание и спорта.

Асен Хаджитодоров покани бургазлии да посетят атрактивното състезание утре.След бургаския кръг на състезанието ще се проведат още 4 – в Плевен, Пловдив, Варна и София.

Председателят на Българската и Европейска федерация по канадска борба за подкрепата от страна на община Бургас и връчи символични дарове (купи и плакет) на Иван Ценов, д-р Лорис Мануелян - зам.-кмет на община Бургас и главния спонсор на турнира.