DSC_9307

DSC_9307

Бургас със свой министър в кабинета на Борисов министър на околната среда и водите. Василева е на "ти" с ресора, след като почти цял мандат бе заместник в същото ведомство по време на управлението на ГЕРБ.

Бургазлийката уверено върви нагоре в политическата си кариера през последните седем години. Тя бе назначена за заместник-кмет по екология в община Бургас, след като Димитър Николов спечели първия си мандат. Година след като влезе в екипа на Николов, Василева бе поканена да стане заместник-министър на околната среда и водите. Тя заемаше този пост до март 2013 година, когато Борисов подаде оставка. По време на извънредните парламентарни избори, които се проведоха през май миналата година Ивелина Василева бе водач на листата на ГЕРБ в Бургас и стана депутат. На предсрочния вот тази есен, тя отново поведе листата в морския град, за 43-то Народно събрание. Сега закономерно Василева става екоминистър.
В кабинета на Борисов свои министри ще имат Реформаторския блок и АБВ. Правителството ще разчита и на подкрепата на коалиция "Патриотичен фронт" (НФСБ и ВМРО).