Автобусите пътуват без промяна на разписанието си. Снимка Архив Черноморие-бг

Автобусите пътуват без промяна на разписанието си. Снимка Архив Черноморие-бг

Общинският превозвач "Бургасбус" ЕООД ще компенсира клиентите си за невъзможността от ползване на превозни документи за пътуване. Мярката се въвежда, заради въведеното извънредно положение на територията на Република България на 13-ти март във връзка с разпространението на корона вируса - COVID - 19.

Мерките на общинския превозвач са следните:

1. При абонаментите за пътуване в градски транспорт (за правоимащи граждани, съгласно решение на Общински съвет - Бургас заредени в електронни карти - клиентът подава заявление, в което посочва  причината, поради която няма да използва картата си за пътуване.  Заявлението може да бъде подадено по електронен път на е-mail [email protected] или на място - в Транспортната къща. След обработка на заявлението, картата за пътуване се блокира служебно от системен оператор, като в това състояние картата не може да бъде използвана от картодържателя при пътуване в градския транспорт. След нормализиране на обстановката или при подаване от страна на клиента на писмено заявление по електронен път, на е-mail [email protected] или на място в Транспортна къща, картата се отблокира от системен оператор в Транспортната къща. Клиентите на "Бургасбус" ЕООД ще бъдат компенсирани за периода на неизползване на картата.

2. При абонаментните карти в междуселищния транспорт - клиентът подава писмено заявление до Рекламационната комисия на "Бургасбус" ЕООД, в което посочва причината, поради която няма да използва картата си за пътуване. Към заявлението задължително се прикрепя физическия образец на абонаментната карта за пътуване.  Заявлението и картата се оставят в касов салон на Дружеството (Транспортна къща, автогара "Юг", автогара "Запад", терминал "Меден рудник") или на касите в Камено и Поморие. След нормализиране на обстановката или при подаване на писмено заявление от страна на клиента, Рекламационната комисия взема решение да удължи срока на всеки превозен документ с броя дни, оставащи до края на валидността на приложения физически образец (считано от датата, следваща тази, на която заявлението е оставено на касов салон или каса). За удължения срок на валидност се издава талон за валидност по образец, с който клиентът ще може да ползва съответната линия, без допълнително заплащане.