Бургаска фирма с отличие на "Флора 2010" Наградите бяха връчени от кмета Димитър Николов на специална церемония днес. Участниците бяха оценявани от жури с председател ландшафтен архитект проф. Кръстан Каракашев.

Призът за чужедстранно участие бе присъден на гръцката фирма "Мавроматис". Специалната награда – статуетка по случай 100-годишнината от създаването на Морската градина в Бургас получи доц. Апостол Апостолов, който е и автор на книгата "Зелената система на Бургас". За високи заслуги и работа към поддържането и развитието на Морската градина награди получиха още инж Георги Николов и Донка Петрова.

Кристални купи за своето представяне бяха връчени на фирмите "Анита" – Турция, "Бургасцвет Баев" ЕООД – Бургас, ЕТ "Даниел" – Айтос, "Вулкан" АД – Бургас и Иван Марков от село Кошарица.

Победители в конкуса за най-добри експонати за рязан цвят са фирма "Бургасцвет 90 Танев", за стайни култури фирма "Мавроматис" – Гърция, а за листно-декоративни саксийни култури "Бургасцвет 90 Танев" и "Бургасцвет Баев". За декоративни растения за открити площи награди взеха фирмите "В и ВГД Оранжерии Петрич" ООД - Петрич и Стефан Иванов от село Звъничево.

За най-добро архитектурно оформление на интериор и екстериор първата награда отнесе "Импресия 99" ООД – Провадия. В конкурса за най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериора и екстериора първата награда бе присъдена на "Бургасцвет 90 Танев" и "Бургасцвет Баев".