Картините на Дияна Бедросян са артистични и емоционални като нея. Снимка Личен архив

Картините на Дияна Бедросян са артистични и емоционални като нея. Снимка Личен архив

Бургаският журналист Дияна Бедросян ще открие първата си авторска изложба "Спонтанно". Тя ще подреди 20 картини в Археологическия музей в Созопол, а официалното начало е тази вечер от 18.00 часа. В изложбата са включени графика, акварел и маслени творби, които тя е създала през последните години. Поканата за гостуването в Созопол идва от директора на музея Димитър Недев. "Още през 2020 година коментирахме изложбата, но нещата се проточиха във времето. Обади ми се наскоро и ми каза, че сега е моментът, и че датата е 12-ти август. Затова и името на изложбата е "Спонтанно", сподели пред "Черноморие" Дияна Бедросян.

"Картините й са артистични и емоционални също като нея", призна проф. Светозар Бенчев - директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас. Той е впечатлен много от пейзажите, които Дияна е нарисувала.

Дияна Бедросян е завършила паралелката по изобразително изкуство в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". Талантът, който носи, не спира да я провокира през годините. Сега тя прави едно своеобразно завръщане към първата си любов - рисуването.

По време на откриването на изложбата "Спонтанно" ще бъде представен млад автор от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас, както и анонс към премиерата на новата книга на журналиста Екатерина Капрова.

Галерия