Бургаски математици на олимпиада в Русия

Олимпиадата има 3 етапа – дистанционен, регионален и финален. Всичките етапи се провеждат в самата гимназия онлайн, след което писмените работи се изпращат на организаторите. Нашите ученици, включили се за участие в олимпиадата ще изпратят своите разработки до края на този месец.

 

Миналата година възпитаници на бургаската математическа гимназия завоюваха престижните 1, 2 и 3 награда в международната проява носеща името на прочутия швейцарски математик. 13 ученика на ПМГ-Бургас показаха отлични резултати и се класираха на първите места в надпреварата.

През юли 2010 г. в Ю. Корея ще се проведе математическо състезание за ученици до 12 год. и до 15 години. ПМГ "Акад. Н. Обрешков"  кандидатства пред съюза на математиците да бъде представител на гр. Бургас в престижното международно състезание. Ръководителите на учебното заведение очакват решението на ръководството на СМБ. Очакванията са реални, тъй като преди броени дни възпитаниците на математическата гимназия в Бургас се класираха отборно на трето място на  Националните зимни математически състезания за ученици от ІV до ХІІ клас, които се проведоха в Русе и Плевен. Тодор Марков ученик от ІХ клас спечели  специалната награда на кмета на град Плевен- грамота, плакет и парична награда "За най-добре представил се участник от всички участници от всички класове".

За втора учебна година бургаската математическа гимназия печели проекти по националната програма на образователното министерство "С грижа за всеки ученик" – модул "Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади". По тях в момента се подготвят 4 групи по математика, в които са включени даровити деца от 6 до 12 клас. Допълнителни знания и развиване на способностите имат ученици в две групи по информатика /младша и старша възраст/. Работи се също така и с подрастващи, които имат интереси в сферите на географията, икономиката, биологията, физиката и философията. Ръководители на групите са най-изявените учители от гимназията.