Бургаски математици представят България с блог на английски

Тя е част от инициативата "Учене през целия живот", създадена от Европейския парламент. За максимално кратки срокове те създадоха блогове на английски език, с които представят родината ни.

 

С проекта "Блогът – тайната на нашия успех в преподаването и изучаването на английски език" стартира реализацията на програмата "Учене през целия живот". Именно там младите таланти се представиха за пореден път по блестящ начин на европейско ниво.

Координатор на блога е полско училище от Варшава. В блога са включени партньори от Италия, Испания, Гърция и Полша. Ученици от различните страни гостуват на обменни начала на свои връстници. Те живеят в техните домове, общуват непрекъснато с тях, опознават страната,  която са посетили. Попиват техния бит, култура, обичаи, традиции. Във връзка с това младите ни математици бяха на 8-дневно посещение в гр. Реканати, Италия. Групата от 4-ма ученика от X клас на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" – Бургас беше водена от главните ръководители на проекта от наша страна г-н  Станчо Славов, директор на гимназията и госпожа Жаклин Нейчева – учител по английски език.