Picture_5102

Picture_5102

Бургаски полицаи с 3 златни медала

В състезанието се включиха отбори от Варна, Сливен, Ямбол, Стара Загора, "Гранична полиция" и други звена, съставени от по трима служители, преимуществено работещи в Специализираните тактически звена.

В първенството се изпълняваха техники от пет секции, сред които : отиграване - отразяване на атаки с юмручни удари, нападение с нож и пистолет и демонстрации по задържане на въоръжен извършител на престъпления, придвижващ се с автомобил. Въпросната демонстрация бе представена пред бургаската общественост преди броени дни, когато за Празника на МВР – 5-ти юли Специализираните полицейски сили направиха зрелищно задържане, с което откриха честванията на площад "Тройката".

Отборът на Специализираното тактическо звено към ОДМВР – Бургас бе тренирано от : инспектор Калин Соколов (главен инструктор по полицейска лична защита на ОДМВР – Бургас) и инструктор – Румен Коларов. Момчетата от отбора – главни полицаи Георги Райков, Георги Михов и Бедри Ахмед съвсем заслужено спечелиха златните медали в напрегнатата конкуренция на още 60 полицейски служители. След бургазлии на втора и трета позиция се наредиха съответно отборите от Сливен и Гранична полиция – Варна. Въпреки че, в отбора на Сливен участваха полицаи, взели дейно участие в разрешаване на кризата със заложниците в сливенската банка, южната кръв на бургаските полицаи и отличната им техническа подготовка, плод на усиления тренировъчен процес в специализираното бургаско полицейско звено, заслужено извоюва на финала призовата позиция за служителите на реда от бургаската дирекция.