Бургаски танцьори с бронз от Световната купа в Китай

Двамата са танцьори на клуб "Бургас 75". В оспорвана конкуренция на паркета в град Чeнгду осемкратните шампиони на България в стандартните танци потвърдиха класата си, преборвайки се за третото място с авторитетни двойки от цял свят.

 

Успехът на бургаските състезатели няма прецедент, това е най-високото класиране на българска двойка на подобен турнир.

След отличното си представяне в Китай, Тодаро и Янева вече се прицелват в титлата и на предстоящия IDSF International Open "Купа Бургас 2010". Това е най-големият международен турнир по спортни танци у нас, валиден за класациите в световната ранглиста и ще се проведе на 4 и 5 септември в Бургас, негови организатори са Международната федерация по спортни танци IDSF, БФСТ и клуб по спортни танци "Бургас 75".

До този момент за участие в турнира в Бургас заявка са подали танцови двойки от 27 държави, сред които Италия, Русия, Полша, Дания, Испания, Англия, Молдова, Украйна, Сърбия, Франция, Германия, Унгария, Южна Корея, Румъния. За първи път в 25-годишната история на състезанието край морето ще гостуват танцьори от Гърция, Узбекистан и Беларус.

С интерес се очакват шампионите на Италия и бронзови медалисти от Европейското първенство Аниело Лангела – Кристина Мошенска, както и силните двойки от Русия, Молдова, Франция и Испания. Председател на 15-членното международно жури ще бъде Павел Дорохов - председател на Руската Федерация по спортни танци.

Българска Национална Телевизия ще отразява турнира в спортните си емисии и ще излъчи четиридесетминутен филм след завършването му по Канал 1 и сателитния канал.