Бургаският кмет с поръчение от СДС

Неговият номер бе изтеглен в томболата на СДС Бургас на празника по случай 21-я рожден ден на партията. Така част от половината гости, уважили празника си тръгнаха със сини поръчения. Те са извадени от програмата на СДС "България 2020" и трябва да залегнат във всички сфери на управлението на страната. Сред получилите поръчения бяха и бургаски журналисти.

 

Историческите мигове, проследяващи историята на партията от 7 декември 1989 г. досега, бяха издирени и представени на фото-изложба. От първите митинги в София пред мавзолея, през изборните победи на партията – както в столицата, така и в Бургас – на снимките голяма част от местните седесари разпознаха себе си. В изложбата бяха показани повече от 50 фотоса. Снимките бяха разиграни на търг, като неоткупените от тях все още могат да бъдат видени в сградата на СДС-Бургас на "Богориди" 34. Събраните средства ще бъдат предоставени на деца с церебрална парализа и ментални увреждания, както и на студенти в неравностойно положение от университет "Проф. д-р Асен Златаров". Средствата бяха поискани с писма от нестопански организации.

Синият кабинет, сформиран на рождения ден на партията миналата година, сега даде отчет за свършеното. Кабинета начело с министър-председателя Костадин Марков също получи задача – да спечели местните избори през 2011 година. Неслучайно на празничната торта бе изобразена картата на Република България, разделена на административни области, оцветени в синьо.

Близо 100-ина гости уважиха празника на СДС, сред които и партньорите на партията от "Синята коалиция" – Демократи за силна България (ДСБ), както и "Движение Гергьовден" и "Новото време". Областният председател на партия ГЕРБ Димитър Бойчев пожела на всички членове и симпатизанти на СДС да продължават да осъществяват целите си и да не спират да работят за развитието на демокрацията.