Бургас посреща Великден с концерт на открито

В програмата на концерта са включени религиозно-поетическа лирика и църковнославянски песнопения, които ще бъдат изпълнени от хор "Милка Стоева", хор "Родна песен" и църковния хор при храм "Св. Атанасий" – Бургас. Присъстващите ще чуят веруюто и въздействащи откъси от Библията.

 

И двете събития – концертът и тъжествената света литургия, ще бъдат предавани на живо на два мултимедийни екрана. На модерните съоръжения ще бъдат излъчвани кадри от посрещането на Благодатния огън. Видео стените ще бъдат разположени от двете страни на катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий", в който веднага след края на концерта, от 23.00 часа ще бъде отслужена традиционната празнично-църковна служба.

Пред храма ще бъде издигнат подиум с модерна осветителна и озвучителна технология, откъдето отслужващият литургията свещеник ще обяви Божието Възкресение и ще изнесе Благодатния огън.

Инициативата на община Бургас ще позволи на бургазлии в последните часове на Великата събота да посрещнат заедно на площада с чистота и святост празника Възкресение Христово.