Бургазлии газят в кал и локви на пясъчния фестивал

Природната стихия не прости на скулптурите и им нанесе сериозно поражение. Така вместо да откриват официално третото издание на фестивала се наложи да ремонтират фигурите. Част от тях обаче се оказаха сериозно засегнати и не могат да се поправят. Така тези, които ще дойдат ще видят хипопотама без един крак например.

 

Третото издание на феста - "Цирк" оправда темата си тази година. Пясъчното градче се превърна почти в цирк с тази разлика, че под шапитото е сухо и забавно, а тук - мокро и кално.

За да компенсират създалото се неудолство от общината пуснаха зрителите безплатно в продължение на 2 дни. От миналата седмица обаче се късат билетчета на входа - 3 лева за възрастни и 1 левче за дете. Желаещи да видят фестивала не липсват. Те обаче са принудени да газят в локви и кал, за да разгледат фигурите. Падналите над 40 литра на квадратен метър преди три дни отново навреди на фигурите.

"Да бяха сложили поне едни дървени скари. Може ли да се разхождаме направо в калта? Като ни вземат парите, поне да има за какво", възмущаваха се посетители.

На някои се наложи да пренасят децата си на ръце, за да избегнат големите локви. Въпреки неудобствата малчуганите се снимат за спомен. Е, на снимката освен те и фигурите се вижда и калта. А как тя да не се пренася до дома, е за това да му мислят родителите.

Снимки Етелка Пирева