Бургазлии ще посрещнат Новата годна около светещата елха на площад Тройката. Снимка Лина Главинова

Бургазлии ще посрещнат Новата годна около светещата елха на площад Тройката. Снимка Лина Главинова

Бургас се подготвя за посрещането на 2020 година. Празничният концерт, в сойто ще участват популярни изпълнители ще започне на площад "Тройката" в 22:30 часа. Ще се раздава  баница, осигурена от общна Бургас, а градският транспорт ще е безплатен до полунощ. Сред изпълнителите, които ще забавляват бургазлии тази вечер е талантливият DJ Максимилиян. Бургаското присъствие в новогодишната нощ допълнят рок музикантите от група Stiff Bones.

На сцената ще се качи и изпълнителката на хитовете "Не ти ли стига", "Стъпка напред" и "Листата падат" - Михаела Маринова. В празничната нощ един от най-атрактивните български ансамбли - Берковската духова музика с ръководител Росен Георгиев, ще огласи площад "Тройката".

По традиция Община Бургас ще зарадва празнуващите с новогодишна баница с късмети. Над 1 500 парчета ще бъдат раздадени на тези, избрали да посрещнат 2020-та на открито. 

Община Бургас осигурява безплатен транспорт в новогодишната нощ в интервала от 23.00 ч. на 31.12.2019 г., вторник, до 02.00 ч. на 01.01.2020 г., сряда, по линии Б1 и Б2. Безплатните автобуси ще се движат на всеки кръгъл час - 23:00, 00:00, 01:00 и 02:00, от началните спирки по своите маршрути. Така лесно ще можете да стигнете до големия новогодишен концерт на площад "Тройката", а след това да се приберете у дома.