Бургазлии тръгнаха по светите места на Балканите - четеридневна екскурзия до Истанбул и четири дни в Румъния. Двете групи тръгнаха тази сутрин по избрания маршрут.

 

Екскурзията в Истанбул предлага посещение на българските светини там. Бургазлии ще имат възможност да видят Патриаршията, Българската екзархия, метоха към църквата "Свети Стефан". В Желязната църква те ще присъстват на празничната литургия за Възкресение. Освен българските светини, екскурзиантите ще могат да разгледат и града и да посетят най-известните забележитености на мегаполиса. Цената на екскурзията е 210 лева и включва три нощувки с три закуски, застраховка, транспорт, екскурзовод.

Избралите да посрещнат празника на север тази сутрин са поели в посока Русе. Програмата включва посещение на Ивановските скални манастири край Дунава, както и манастира "Свети Димитър Бесарбовски". Мощите на светеца се пазят в патриаршеската църква в румънската столица Букурещ, която пътуващите ще имат възможност да посетят. Те ще се поклонят пред мощите на светеца. Целта на пътуването е курорта Синая. А на празника ще присъстват на литургия в църквата към Синайския манастир.

"Имаме резервации и за почивки в страната - Банско, Велинград, Боровец. Където и да изберат да пътуват бургазлии, ще им хареса", коментира Златка Илиева управител на туристическа фирма "Феб турс", която предлага атрактивните пътувания по светите места.