DSC_1793

DSC_1793

Бургазлия перуанец с изложба и филм

- бургазлията перуанец. И типично в стила на инките маестрото бе надянал традиционната червена риза, а на главата си беше сложил шапка. Тоалетът му се допълваше от елегантни велурени обувки в синхрон с яркия цвят. Така накипрен бургазлията - перуанец се яви на открита сцена "Охлюва".DSC_1732DSC_1749DSC_1762

"Тази дестинация до Южна Америка никак не беше лека. Не се изживявам като професионален фотограф, но снимките са правени със сърце", сподели развълнувано маестрото. 42 фотоса от най-вълнуващите мигове на туриста-пътешественик Стефан Диомов могат да се видят в изложбата "Неразгаданите тайни на Перу".

Експозицията е подредена на алеята до културен център "Морско казино" и може да бъде видяна до 25-и август. Успоредно с откриването на своята трета самостоятелна фотоизложба, Диомов направи и премиерата на най-новия си документален филм "Неразгаданите тайни на Перу". Зрителите на премиерата видяха различни кътчета от земята на инките, от красотите на Андите. Редуваха се впечатляващи кадри от столицата на Перу - Лима, популярни археологически и исторически обекти, както и едно от чудесата на света - древния град Мачу Пикчу.

"Имам двойна привилегия, че познавам Стефан Диомов. От една страна той ми е приятел, а от друга първо с мен споделя бъдещето си пътешествие", каза човекът "Атлас" - Симеон Идакиев. "Този филм е направен с опасност за живота. Прекрасен завършен професионален филм с музикално звучене", не спести суперлативи Идакиев.

"Неразгаданите тайни на Перу" вече го видяхме, разгледахме и снимките, след като шефа се върна в Бургас", споделиха младоците от вокална група "5-те сезона". Новите "пеещи деца" на Стефан Диомов поздравиха него и публиката с изпълнение на песни от репертоара на "Тоника", чийто автор е бургазлията – перуанец.

Завършек на вечерта бе колективното изпълнение на популярната песен "Полетът на кондора". На певеца - композитор и бургазлия - перуанец Диомов пригласяше по-голяма част от публиката.