DSC_2140

DSC_2140

Царево купува яхта за круизен туризъм

за изпълнението им. Първият проект е "Етнографска изложба "Рибарски бит от древността" и е на стойност 22 700 лева, и се финансира на 100%. С реализацията на проекта се цели да се промотира по атрактивен начин района на община Царево, както като център предлагащ продукти от риболов и аквакултури, така и като рибарски и културен център с дълбоки традиции. Той включва организиране и осеществяване на тематична изложба в Общински исторически музей в град Царево, изработка на рекламни материали, табели, банерфикс, изработка и поставяне на билбордове и радио клип за реклама на събитието, издаване на рекламен каталог, с който да се популяризира местния рибарски бит и култура.

Вторият проект е "Обновяване на център за предоставяне на услуги за спорт и обучение на деца и младежи от община Царево чрез закупуване на лодки за подготовка по морско и ветроходно дело", на стойност 64 016 лева и се финансира на 100%. Той предвижда да се закупят шест нови лодки в клас "Optimist" и две в клас "Laser", с които да се повиши качеството, безопасността и сигурността при подготовка по морско и ветроходно дело на деца и юноши от община Царево и ще позволи на клуба да приеме повече желаещи да практикуват традиционното морско занимание. След приключване на проекта ветроходният клуб в града ще разполага с общо осем нови плавателни съда.

Третият проект е "Изграждане на туристическа атракция "Моторна яхта за круизи, риболов и морски развлечения" и е на стойност 142 400 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 85 440 лева. Целта е да се насърчи растежа на доходите и създаването на заетост, чрез развитие, подобряване и разнообразяване на местните туристически услуги и инфраструктура. Търсените резултати при реализацията на проектите са повишаване на привлекателността на региона и продължителността на туристическия сезон, увеличение на посещаемостта и приходите от туризъм. Съгласно подписания договор бенефициентът ще получи безвъзмездна финансова помощ, за да развие туристическа услуга, която да предлага без да губи правото да осъществява своята риболовна дейност. Проекта предвижда да се изгради туристическа атракция, която да включва разходка в заливите на най-южното черноморие по специално разработени тематични маршрути с възможност за разглеждане и обследване на морското дъно до 10 метра дълбочина, на специално изпълнена и пригодена за целта моторна яхта.