Царево набира дарения за ремонт на пътя за Ахтопол

Общината има административна готовност да реализира проекта. Третокласният път има одобрен парцеларен план и издадено разрешение за строеж. Проектът предвижда разширение и реконструкция.

На 15-ти юли 500 жители на Ахтопол блокираха пътя към морето. Те излязоха на протест заради лошото състояние на пътя, който свързва града им с Царево. Дупките затрудняват движението и създават предпоставки за катастрофи. "Искаме да видим машините тук. Няма значение, че е сезон да започват да ремонтират и до края на лятото да се движим по хубав път", настояваха протестиращите. Ако ремонтите работи не започват веднага, протестиращите заплашиха, че се затворят пътя. Това е единствената връзка от Царево до Синеморец и Резово.

Отсечката от 15 километра, която свързва Царево с Ахтопол е в ужасно състояние и не е ремонтирана изобщо. Периодично се правят кърпежи, които оправят за известно време състоянието. Сега обаче местните настояват за незабавен ремонт и цялостна реконструкция и разширение на пътя. За това са нужни 9 млн. лева.