Valchebstvo

Valchebstvo

ЦДГ "Вълшебство" подари нов спортен празник на децата

незабравими мигове на своите малки възпитаници, които взеха участие в спортния празник. В стрийтбаскет и състезателни игри децата демонстрираха своите умения, смелост и бързина на спортната площадка. Надпреварите се проведоха в събота, в двора на учебното заведение.

"Радвам се, че тази традиция продължава и чрез нея успяваме да постигнем най-важното за децата- развитие на спортно-технически умения, спортно-физическа подготовка. И разбира се, на първо място- емоционален устрем, който е много важен за всички нас, педагозите. Чрез спорта децата не само се развиват във физически, но и в психически план и това е единственото важно нещо, което целим в нашата подготовка и нашата работа с децата", заяви директорката на детското заведение Катя Мишева.Valchebstvo1

Основен акцент на стрийтбаскет турнира беше предаването на щафетата. Бившият възпитаник на ЦДГ "Вълшебство" и първи капитан на отбора Александър Костадинов с огромно вълнение връчи капитанската лента на своя "колега" Ясен Петров. Петгодишният състезател, който е син на бившия вратар на “Черноморец” Гергин Петров, вече е направил своя избр- да се посвети на баскетболната игра.

Вече първолак в ОУ "Братя Миладинови" Алекс подари на отбора баскетболна топка със свой автограф, а неговият последовател му връчи почетна статуетка.

Стартът на второто за годината състезание по стрийтбол бе предхождан от изпълнение на мажоретен състав. Той включваше само момчета, които в ритъма на танца демонстрираха уменията си да дриблират с топка в ръка.

Кулминацията на празника бяха стотината малки топки, които като във вълшебна приказка се изсипаха над баскетболното игрище, където талислманът Боли Болчо и Пипи дългото чорапче пожелаха успех на всички състезатели.

Както е известно изкуственият терен в двора на ЦДГ "Вълшебство" е уникален и единствен не само за Бургас, но и за страната. Спортното съоржение бе изградено през миналата година по идея на ръководството на детското заведение и бургаската  "Обществена инициатива". Под ръководството на председателя на нестопанската организация и треньор Костадин Костадинов учители и деца заедно поставиха началото на занятия по баскетбол в предучилищна възраст.

Баскетболното игрище и кошове са съобразени с физическите данни на малчуганите.