Цецка Цачева празнува имен ден в Бургас на неделната литургия, която ще бъде отслужена в храма "Св. св. Кирил и Методий" в града. В 10.10 часа ще започне работната й среща по актуални проблеми в Бургаска област. В нея ще вземат участие областният управител Константин Гребенаров, заместник-областният управител Златина Дукова, кметът на община Бургас Димитър Николов, председателят на ОбС - Бургас Снежина Маджарова, народните представители от ПП ГЕРБ - Бургас.

Час по-късно председателката на парламента ще се включи във Великденския базар, организиран от клуб "Славейков" към Гражданско сдружение ГЕРБ. Базарът е под мотото "Изкуство за ден сред природата" и ще бъде разположен пред спортна зала "Младост" в комплекс "Славейков".

От 14.00 часа започва посещението на Цацева в Созопол - родния град на Гребенаров. Областният управител ще я разходи с корабче в залива на Стария Созопол и до остров Свети Иван, ще й покаже църквата "Свети Георги", където са изложени за поклонение откритите миналото лято мощи на свети Йоан Кръстител. Обиколката включва посещение на архитектурно-исторически комплекс "Южна крепостна стена и кула" и на нос Скамни, където в момента се извършват разкопки на манастира "Свети Апостоли" и "Каструм Домини" (Дом на владетеля).

По-късно Цецка Цачева ще се срещне с жители на Созопол в клуб "Българка".

За имения си ден тя ще получи и подарък от областния управител. Изненадата засега се пази в тайна.

На Цветница празнуват всички, които носят имена на цветя и билки, както и Цвета, Цветан, Цеца, Цецка. Смята се, че последните две имена са производни на Цветана и затова имат имен ден на Цветница.

Посещението на председателката на парламента в ургас ще продължи и на 18 април, когато тя ще се срещне с асоциация "Бургаски детски и младежки парлaмент".