Чакат гости от Гърция на събор в Кости Кметът Илия Язов съобщи, че за традиционния панаир в селото обикновено идват около 2000 гости от региона, сред тях и гости от Гърция. Местните празници продължават да са в основата на културния обмен между двете общини Царево и Мелики.

 

Началото на празника е в 20.30 ч. Ще пеят народните певици Златка Ставрева и Катя Сиракова и солисти от местни фолклорни състави. В програмата има и нестинарските игри.

Очаква се на 31 юли да дойдат и много чуждестранни летовници, които почиват сега в Царево, заинтригувани най-вече от природните забележителности в района. Туристите обикновено посещават църквата "Св. Св. Кирил и Методий" и прочутите местности.

От село Кости тръгват четири екопътеки. Най-популярната е "Кренеро" (в превод означава студена вода) - Големия бук в Странджа (той е на около 300 години), местността "Св. Богородица" със забележителност "Казанчето"- естествен басейн, образувал се от издълбана в скалата дупка с дълбочина 4 м. Съществува от незапомнени времена.

Друга забележителност в Кости е местността "Дядо Вълчо" с най-големия масив от средиземноморското растение пирен и други защитени растителни видове. Местността се намира североизточно от селото, от нея се виждат двата най-високи върха в Странджа -  "Махиада" и "Караман баир".