Чакат министър Нейков за откриване на басейн "Флора"

Покани са изпратени и до Таня Богомилова - генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове и Андрей Андреев - председател на Българска федерация по водна топка.

Броени часове преди откриването на басейна, работници почистваха плочките и проверявана нивото на водата.

За първи път в Бургас ще се проведе демонстрация на един от най-красивите спортове – синхронно плуване. Градът има традиции и световни успехи в спортните танци и художествената гимнастика, но никога досега не е имал школа по синхронно плуване. С предвидената демонстрация община Бургас иска да покаже, че условия за практикуване на този спорт има, и символично да подаде ръка на онзи, който реши да го развива в града.

В новия плувен комплекс кметът Димитър Николов ще даде начало и на демонстративен мач по водна топка. В него ще участват състезатели от отбора на "Черноморец" с треньори Петър Йонов и Светозар Владков. За настроението на присъстващите ще се погрижат танцьорите от танцова школа "Дюн".

Лентата на новото съоръжение ще бъде прерязана на 17-ти май - Международен ден на спорта.

Същият ден община Бургас и спортен клуб "Бургас" организираг любителски турнир по баскетбол, чието първо издание ще се проведе в памет на Бойчо Брънзов. Спортен клуб "Бургас" е обществена организация, която има за цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти.

В турнира, посветен на Деня на спорта, ще вземат участие дублиращият отбор на "Черноморец", аматьорските "Стрийтбаскет" и "акулите", както и сборна формация от звезди на бургаския баскетбол. Срещите ще се играят в спортна зала "Бойчо Брънзов" при вход свободен, а победителите ще бъдат наградени от кмета Николов и министър Нейков.