Черноморец - 1919 разгроми Свети Никола. Снимка Черноморец - 1919

Черноморец - 1919 разгроми Свети Никола. Снимка Черноморец - 1919

Отборът на "Черноморец - 1919" - Бургас, воден от Радостин Кишишиев и Слави Костенски се класира за финалния кръг в турнира за Купата на страната, след разгром с 9:1 над четвъртодивизионния тим на СФК "Свети Никола". При следващата фаза бургазлии ще се изправят срещу ФК "Созопол" на 15-и август, сряда, от 18:00 часа. "Акулите" бяха няколко класи над своя опонент и напълно заслужено спечелиха срещата, като пропуснаха и много положения. Двубоят се проведе на централния терен на стадион "Черноморец". Главният рефер Светослав Лазаров с помощници Цветозар Манолов и Мирослав Желев се справиха отлично. Срещата започна с бърза размяна на по един гол, а след това "акулите" започнаха да бележат попадение след попадение, а на почивката имаха аванс от 6:1. След антракта, момчетата на Радостин Кишишев продължиха да нападат и отбелязаха още три безответни гола, като пропуснаха още толкова пред вратата на "Свети Никола". Голяма част от титулярите почиваха в днешната среща.
Неофициален дебют с екипа на "акулите" направи бранителят Мариян Димитров. Младият защитниик, който защитаваше цветовете на "Нефтохимик" в последния сезон, се завърна в родния си клуб. Димитров е роден през 1998 г., в Бургас. На 14 години заминава за София, където става част от академията на ДИТ. Той е титуляр в състава на младежкия национален отбор до 19 години, с който записва три мача в евро-квалификациите - срещу Португалия, Дания и Беларус. След това прекъсва за известно време, заради сериозна контузия и се включва в последния мач, срещу Холандия. През по-миналия полусезон се състезава за Царско село.
"Акулите" загряха с голям успех преди градското дерби с "Нефтохимик" в събота. Още в 2-та минута Станимир Митев изведе "Черноморец" напред в резулата. След центриране от корнер на Живко Димов, бранителят Стоян Мантаров центрира на първа греда, където на втора с глава засече Даниел Бенчев, асистирайки на Митев, който от близо с крак отбеляза за 1:0 в полза на домакините. Веднага след изпълнението на центъра Димитър Демирев изравни за гостите, след като "акулите" проспаха една от редките атаки на "Свети Никола", а вратарят Даниел Желев нямаше какво да стори. След това домакините натиснаха своя съперник и бързо предрешиха изхода на срещата. В 10-та минута, Жулиен Парушев изведе "Черноморец" напред в резултата. След отлична атака по десния фланг и пас на Георги Тузаков, халфът на бургазлии Жулиен Парушев излезе сам срещу стража на "Свети Никола" и с удар по земя в далечния ляв ъгъл отбеляза за 2:1. В 17-та минута нападателят на бургазлии Георги Бинев Жеков удвои аванса на "акулите" за 3:1. След отлична атака по десния фланг и пак комбинация между Георги Тузаков и Жулиен Парушев, последният подаде по земя в наказателното поле за Живко Димов, който шутира, но вратаря на гостите Милен Димитров изби, а при добавката Георги Жеков реализира от близо за 3:1. Упражнението се повтори в 21-та минута, когато отново след отлична атаа отдясно Тузаков пусна за Парушев, а той изведе Живко Димов, който асистира на празна врата за Георги Жеков, реализирайки второто си попадение в мача и правейки комфортна преднината на "Черноморец" - 4:1. В 32-та минута и Даниел Бенчев записа името си сред голмайсторите. След отлична атака, бранителят Стоян Мантаров центрира отляво, а състезател на гостите изчисти, след което топката попадна у Дани Бенчев пред наказателното поле. След мощен изстрел, вратарят на светиите Милен Димитров трябваше да вади кълбото от мрежата за пети път. В 40-та минута Георги Бинев Жеков оформи своя хеттрик. След нова атака от половината на домакините, Димитър Пейчев изведе отляво Георги Бинев, а нападателят напредна и излезе по диагонал сам срещу стража на гостите, след което с хубав изстрел в далечния десен ъгъл до гредата оформи крайния резултат за първата част -6:1.
След почивката под рамката на вратата застана и Борислав Тотев, а в игра влязоха още Младен Джамбазов, Стефан Трайков и бранителите Димитър Дончев и Златко Ненов. Стефан Трайков също ще играе като десен защитник през новия сезон в Трета лига. През втората част Черноморец видимо намали оборотите. Въпреки това, "сините" стигнаха до нови три безответни попадения и пропуснаха още толкова. Юношата на "акулите" Димитър Пейчев се разписа на два пъти. В 66-та минута след нова добра атака от половината на домакините, Живко Димов подаде за Младен Джамбазов, който пропусна от изгодни позиции да се разпише в тази среща. Младен изведе Пейчев в коридор, а младият нападател финтира бранител на гостите и с удар по въдуха в далечния ляв ъгъл отбеляза за 7:1. В ответната атака в 67-та минута, гостите от "Свети Никола" направиха груба грешка в отбрана и от това се възползва Жулиен Парушев, който финтира стража на светиите и реализира за 8:1, отбелязвайки второто си попадение в срещата. Крайното 9:1 оформи отново Димитър Пейчев в последната минута на двубоя. След нова добра атака отдясно, Стефан Трайков размени двоен пас с Жулиен Парушев, а любимецът на сините привърженици Трайков напредна и навлезе в наказателното поле, а шутът му бе избит от вратаря на гостите. Георги Жеков овладя кълбото в наказателното поле, нагласи си го и шутира, но отново стражът на гостите Милен Димитров изби. При добавката обаче вратарят на светиите нямаше какво да направи и от близко разстояние Димитър Пейчев оформи крайния резултат в мача - 9:1.
"Черноморец - 1919" - Бургас: 1. Даниел Желев (95. Борислав Тотев), 22. Георги Тузаков (7. Стефан Трайков), 23. Димитър Попов (15. Димитър Дончев), 25. Мариян Димитров, 66. Стоян Мантаров (3. Златко Ненов), 8. Живко Димов, 13. Станимир Митев (c) (77. Младен Джамбазов), 10. Жулиен Парушев, 30. Даниел Бенчев, 9. Георги Бинев Жеков, 29. Димитър Пейчев.