"Черноморец-Бургас" лидер след победа над "Видима-Раковски"

Загубата на стадион "Лазур" пък беше първа за новака от Севлиево в елита.

 

Единствения гол за ценните три точки на "акулите" реализира Адриан Фернандес в 52-рата минута. Тогава след центриране от пряк свободен удар гостите направиха неуспешен опит за изкуствена засада и топката попадна в капитана Траян Дянков, който подаде точно на Фернандес и нападателят порази мрежата красиво с летящ плонж и удар с глава.

Авторът на гола можеше да попадне в прегръдките на съотборниците си още в 17-ата минута, когато излезе сам срещу вратаря, но вместо да стреля, опита пас към Георги Андонов, ала не го намери. После и Андонов пропусна две изгодни положения. Най-опасното положение за "Видима" се откри пред Ангел Русев, чийто шут прати кълбото на сантиметри от дясната греда.

През второто полувреме домакините вдигнаха оборотите и стегнаха обръча пред вратата на съперника. След удар на Фернандес топката като по чудо беше избита от защитник на севлиевци пред голлинията. В 52-рата минута обаче логичното се случи и резултатът беше открит. До края пропуски на Андонов и резервите Матиас  Морис и Хектор Гонзалес лишиха „акулите” от по-изразителен успех. Друга резерва- Тодор Паланков, записа официален дебют със синия екип.

Съставът на "Черноморец-Бургас": Борел, Зайц, Дянков /к/, Хайри, Старокин, Педриня, Нуно, Дос Сантос /74-Гонзалес/, Фернандес /81-Морис/, Андонов, Тошев /61-Паланков/.

В следващия, 5-и, кръг "акулите" гостуват на "Черно море" във Варна на 28 август /събота/.

"Доволен съм от победата, но не и от показаното. На нас ни е ясно, че колкото повече растем, толкова по-трудно ще става, защото отборите ще идват тук и ще се затварят. Днес успяхме да ги преодолеем, но бяхме по-добри, отколкото с "Академик". Първото полувреме имахме две чисти голови положения, които при повече концентрация, можехме да вкараме. Такива мачове се печелят с търпение. След мача с "Академик" и насадената идея, че не можем да печелим "малки" мачове, бе важно да победим днес. Ще намерим пътя. Имахме положения и през първото, и през второто полувреме, значи израстваме  и съм сигурен, че след време няма да имаме проблеми с такива мачове. Аз не виждам кой мач в първенството ни ще е лесен, чака ни тежък двубой с "Черно море", а и всеки следващ мач ще е още по-тежък", коментира победата мениджърът на "Черноморец" Красимир Балъков.

Ето какво каза след мача и наставникът на "Видима" Димитър Тодоров: "Честитя победата на "Черноморец". До загубата се стигна, защото не си вярвахме повече, че можем да направим нещо. Ако бяхме с повече самочувствие, мисля, че щяхме да се представим по-добре. Гледаме напред, Нееднократно съм казвал, че нашата цел е да останем в групата, а ако това се изпълни догодина ще имаме много по-силен отбор".